Eget Apotek DA
#1 Dansk Apotek
USA toll-free:
GLOBAL toll-free:
Your Cart
0

Medicin til for tidlig udløsning - piller og andre former for behandling

22.06.2017 07:10

Medicin til for tidlig udløsning - piller og andre former for behandling

Sex er ikke altid forbundet med glæde, frigjorthed og lyst. Især ikke for visse mænd. Seksuel dysfunktionalitet rammer mange af dem før eller siden i livet. Udover impotens er for tidlig udløsning et stort problem for en den danske mand, ung som gammel. 

Hvad er for tidlig udløsning helt konkret? 

For tidlig sædafgang kaldes i fagsprog også for præmatur ejakulation. Det handler ganske enkelt om, at manden i den seksuelle akt simpelthen får udløsning for tidligt til at selve akten når at få en tilfredsstillende længde for hverken kvinden eller manden. Det kan være en utroligt hæmmende faktor, der næsten kan sidestilles med manglende erektion i og med, at det har en yderst negativ effekt på det seksuelle samspil, således at det i sidste ende kan sættes sig som et psykologisk kompleks for manden. 

For tidlig ejakulation kan både være fysisk betinget, men da psyken ofte spiller ind på det seksuelle aspekt, så kan lidelsen også være af psykosomatisk karakter. Det vil sige en problematik, hvor der forekommer et hårfint overlap mellem det mentale og det fysiske plan.

Forskellige årsager til for problemet

Problemet med for tidlig sædafgang ses ofte hos yngre mænd, som endnu ikke helt har oplevet at kunne kontrollere balancen mellem stimulans og udløsning. Men det kan sagtens have rod i mange andre problematikker. Det kan både være psykisk betinget og fysisk betinget, og det kan ramme alle aldersgrupper. Medicinen mod for tidlig udløsning er derfor også henvendt til mænd helt ned til 18 år, fordi man anerkender, at problemet på ingen måde blot er en hæmsko for helt unge drenge, som bare har problemer med at styre stimulansen. Alle kan have kortvarige eller længerevarende problemer med præmatur ejakulation.

Relateret Artikel: Køb Kamagra Oral Jelly 100mg uden recept på online apotek i Danmark

For tidlig sædafgang kan også skyldes et for langt forspil inden sex, som netop kan have indflydelse på mandens stimulans. Liderligheden kan i den forbindelse nå en ukontrollabel højde, der gør, at manden ikke rigtigt har samme medbestemmelse over udløsningen. Han er herefter for tæt på klimaks til at kunne yde en tilstrækkelig seksuel præstation for kvinden, og vil derfor formodentligt få orgasme, før kvinden selv når dette stadium.

Forskellige typer af medicin og behandling for tidlig udløsning

Der er forefindes visse farmakologiske behandlinger, som man har taget i brug igennem tiden for at komme den for tidlige sædafgang til livs. Medicin mod for tidlig udløsning inkluderer blandt andet en spray, som består af en kombineret sammensætning af lokalanæstetiske midler som lidocain og prilocain. Denne har vist sig effektiv i flere studier og har altså formået at forlænge tiden mellem første penetration og selve udløsningen.

I dag findes der også gel og creme som behandling mod for tidlig udløsning som indeholder lidocain og prilocain. Cremen påføres cirka en halv time inden sex, hvorefter virkningen bør indtræffe. Dette middel er med til at nedsætte den lidt for store følsomhed og sanselighed i penis. Det skaber dermed større modstandsdygtighed mod de mere heftige seksuelle stimuli, dem der oftest ender med at producere den for tidlige og uønskede sædafgang.

Findes der også piller mod tidlig udløsning?

Et andet middel mod for tidlig sædafgang findes i tablet-form. Piller mod tidlig udløsning kommer i form af medikamenter som Priligy, som har vist sig at have en ganske markant virkning på problemet. Priligy indeholder det aktive stof dapoxetin, som hører til en gruppe af lægemidler, som man benævner SSRI-præparater. SSRI står for selektive serotoningenoptagshæmmere og bruges blandt andet også til lettere sindslidelser. Priligy, som i lægeregi omtales som et urologisk medikament, kan øge perioden inden sædafgang med op til fire gange, således at et samleje vil kunne forbedres betragteligt ved brug af en af denne medicinalform. Priligy kommer i 30 mg og 60 mg tabletformer. Der er tale om filmovertrukne piller, som skal tages 1-2 timer før samlejet. Det er anbefalelsesværdigt at nærlæse følgesedlen, hvis man har den mindste tvivl om produktet, brugsreglerne, eventuelle senfølger/bivirkninger, eksakt indholdsfortegnelse over produktets særlige ingredienser samt virksomhedsoplysninger om producenten eller fabrikanten. Præparatet er godkendt og bruges bredt i mange EU-lande og i Asien. Dog afventes der en FDA-godkendelse i USA.

Øvelser mod for tidlig sædafgang

Det kan lyde skørt, at man selv ville kunne løse problemet med for tidlig sædafgang, for visse mennesker kan vitterligt ikke gøre noget selv. De skal have lægelig hjælp til at løse problematikken. Dog kan visse tilfælde af for tidlig udløsning også skyldes en lidt for slap bækkenbund hos visse mænd. Det kan trænes væk i form af bækkenbundstræning.

Relateret Artikel: Køb Cialis piller, Tadalafil 20mg uden recept på dansk online apotek

Der findes flere forskellige øvelser, som kan træne musklerne i bækkenbunden, således at du oparbejder mere kontrol koordination og evne til at styre tingene bedre i sengen. Der kan også samtidig arbejdes henimod en mere bevidst styring af stimulansen, så man bliver bedre til at sætte tempoet ned og lade sig blive mindre pirret og stimuleret under visse perioder af samlejet. Selve knibeøvelsen starter ved endetarmsåbningen, hvor man helst skal kunne mærke en sammentrækning. Man skal kunne mærke en sammentrækning i det anale område, uden at ballemusklerne sammentrækkes. Man kan lave øvelserne i 3-4 minutter af gangen hvor man skiftevis trækker endetarmen 'sammen' og holder sammentrækningen i 10-20 sekunder for så at slippe igen i samme tidsinterval.

Man kan også praktisere den såkaldte start-stop-teknik, hvor man alene eller med sin partner øver sig i at komme så tæt på ejakulationen som overhovedet muligt uden at ejakulere, for så at stoppe og lade den seksuelle opstemthed falde. Sådan fortsætter man øvelsen indtil der går længere og længere tid mellem stoppene. Der findes også andre former for sansetræninger med henblik på at forlænge perioden inden sædafgang. En tommelfingerregel er, at det i første omgang er en god idé, at 'træne' lidt selv under forskellige masturbations-seancer.

For tidlig sædafgang behøver ikke længere være et enerverende problem for den danske mand. Vi har her belyst flere forskellige årsager til problematikken, hvor vi har kunnet konstatere, at psyken kan spille en lige så væsentlig rolle som det fysiologiske. Hvad end problemet har rod i, kan vi slå fast, at der, uanset hvad, er gode råd at hente. Udover egne øvelser har ovennævnte medicinske præparater vist sig at være en glimrende behandling mod for tidlig udløsning.

Sign in